Intervju: Mikael Freij på KSS Syd

Tillbaka

Möt Mikael Freij, ansvarig för KSS nya satsning i södra Sverige, i en intervju om hur våra kärnvärderingar och en växande marknad ska göra KSS Syd till en av de ledande aktörerna i regionen.

– Världen runt diskuteras hur man bidra till ett mer hållbart samhälle. Inom vår sektor är vi en aktör som kan ha en positiv påverkan genom att leverera lösningar som sänker energiförbrukningen i alla typer av fastigheter.

Det säger Mikael Freij som leder KSS Klimat och Styrsystems nya satsning i södra Sverige.

– Inom kort börjar även en erfaren projektledare som är duktig på att kalkylera jobb samt en skicklig tekniker/konstruktör hos oss på KSS Syd. Det behövs då vi redan fått vårt första uppdrag samt har en hel del intressanta projekt att räkna på. Till stor del finns dessa i Malmö eller strax utanför, men vår satsning på Syd har hela Skåne som marknad.

Mikael Freij kommer närmast från Gunnar Karlsen Sverige AB där han jobbade som Affärsområdeschef för Byggnadsautomation. Med bytet till KSS tar han nästa steg i karriären och blir ansvarig för en satsning som på sikt ska positionera det växande bolaget som en av de större aktörerna i regionen. Vad är viktigast på den resan?

– Att vi alla verkar enligt våra kärnvärderingar: högsta leveranskvalitet med närhet och transparens gentemot kunderna. Det har starkt bidragit till att göra KSS verksamheter i Uppsala och Stockholm så framgångsrika. De värderingarna var också väldigt viktiga för mig personligen när jag bestämde mig för att börja på KSS. För det sättet att jobba skapar inte bara bra och långsiktiga kundrelationer, de ger också en sund och bra arbetsplats för medarbetarna. Där har du också mina drivkrafter i yrket formulerade.

KSS Syd startas i en tid när fastighetsmarknaden i Malmö med omnejd är på stark uppgång. De tendenser till avmattning som syns i Göteborg och Stockholm finns inte i söder. Mikael Freijs prognos är att KSS Syd kommer att få uppdrag inom både kommersiella fastigheter och bostadssektorn.

– Att döma av det intresse som marknaden redan visar har vi all anledning att tro det. Det finns en nyfikenhet på oss som en ny aktör i regionen, med ett välrenommerat och väletablerat varumärke i ryggen. Dessutom har vi en ägare, Sdiptech, med rejäla muskler vilket ger en långsiktigt hållbar affär för alla. Nu är det enbart upp till oss att formera oss och börja ta marknadsandelar.

Och så frågan alla fotbollsintresserade skåningar måste få sensommaren 2021: Hur går det för Malmö FF i klubbfotbollens finrum Champions League?
– Ja, alltså? Mitt favoritlag sedan jag var liten är ju Manchester United, mitt fotbollshjärta klappar hårt för dem. Man vill inte låta trist för det Malmö gjort är ju riktigt bra, men de kommer väl en poäng från att gå vidare eller så.

Kom i kontakt med Mikael på KSS Syd eller våra andra kontor i Stockholm och Uppsala här.